TRANSPORT GRATIS LA ORICE DOGBOX

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman

În martie 2020, Organizatia Mondială a Sănătății a declarat că noul virus COVID-19 este acum o pandemie globală. Panica răspândirii virusului i-a făcut pe unii oameni să se îngrijoreze nu doar de sănătatea lor, ci și a câinilor, pisicilor și celorlalte animale ale lor.

Pot câinii să contracte sau răspândească virusul COVID-19?

Câinii pot contracta anumite tipuri de coronavirus, precum coronavirus respirator canin, dar acest coronavirus nou, COVID-19, nu este considerat o amenințare pentru câini.

OMS a declarat că, în ciuda unui câine din Hong Kong fiind depistat ca infectat cu COVID-19, nu există dovezi că un câine poate transmite virusul. COVID-19 este transmis în mare parte prin picături produse când o persoană infectată tușește, strănută sau respiră. 

Pentru a te proteja, spală-te pe mâini des și riguros!

Cu toate că în acel caz din Hong Kong, câinele a arătat simptome de o infecție de nivel scăzut (adică fără simptome grave), care a fost probabil un “caz de transmisie de la om la animal”, experți în sănătate subliniază că “momentan nu există dovezi că animalele de companie pot fi o sursă de infectare cu COVID-19 sau că se pot îmbolnăvi cu acesta”.

Dr. Jerry Klein, ofițer șef veterinar pentru AKC, spune: “CDC nu a raportat niciun caz de animale de companie sau alte animale care s-au infectat cu COVID-19 în Statele Unite sau în orice altă parte a lumii, inclusiv focare ca Italia.”

Dr. Klein îndeamnă cele mai bune practici de bun-simț atunci când vine vorba de animalele noastre de companie: “Dacă aveți copii, nu i-ar trebui să atingă un cățeluș și să nu pună degetele în gură, deoarece acestea pot avea contaminare fecală”, spune el. “Practica generală de a ne spăla mâinile după atingerea unui cățeluș sau a unui câine - aceasta este igiena normală.”

Cum se pot proteja stăpânii de câini de coronavirus?

Deocamdată, stăpânii de animale de companie sănătoase din România nu au nevoie să facă altceva decât să respecte precauțiile igienice de bază, cum ar fi spălarea mâinilor cu apă și săpun înainte și după contactul cu orice animal, inclusiv câini și pisici. 

Dacă ai testat pozitiv COVID-19 sau ai fost expus la noul coronavirus, specialiștii recomandă să “restricționezi contactul cu animalele - atât pentru a evita expunerea animalelor de companie, cât și pentru a preveni răspândirea virusului pe pielea sau blana lor, care poate fi transmisă unei alte persoane care atinge animalul." 

Pentru a reduce răspândirea tuturor germenilor, poți lua în considerare ștergerea labelor animalelor de companie atunci când intră și ies din casă cu un ștergător de lăbuțe și șervețele de lăbuțe.

Este afectat DogBox de coronavirus?

Nu. Serviciul DogBox nu este afectat de COVID-19. Facem fericiți câinii din România în continuare. 🐶❤️

Câinele tău se poate bucura în continuare de cutia originală cu bunătăți — jucării, accesorii și recompense, aduse în premieră în România din Uniunea Europeană.

Află mai multe despre cum îți poți răsăfța cățelul pe www.dogbox.ro.